Verwachtingen - weerbericht

15°

14°

2-3 Bft

13°

10°

11°

Samengevat weerbericht

Morgen is het zomers warm en overwegend zonnig. Soms zijn er wat meer hoge wolkenvelden en in het westen ook wat lage wolkenvelden. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest.

Vrijdagochtend trekt een koufront oostwaarts over. Het is eerst bewolkt met wat regen, gevolgd door droog weer met opklaringen in de namiddag. Het wordt koeler. In de namiddag schommelen de temperaturen tussen 13 en 18 graden.

Tijdens het weekend krijgen we veel bewolking met regen en buien. Vooral zondag kan het ook stevig waaien. Maxima in de buurt van 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht is het meestal helder tot lichtbewolkt, met vooral in de noordelijke landshelft hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden op het strand. De wind gaat liggen en is zwak tot matig uit het zuidzuidwesten in het binnenland en matig aan zee.


Ook morgen donderdag wordt het nog zomers warm. Het blijft droog en overwegend zonnig, al zijn er meer hoge wolkenvelden mogelijk. In het westen kunnen er lager ook wat meer lage wolken verschijnen. Het kwik klimt naar 22 tot 26 graden. De wind is matig en aan zee soms vrij krachtig en komt uit het zuidwesten.


Morgenavond en in de eerste helft van donderdagnacht is het droog met een licht- tot wisselend bewolkte hemel. Op het eind van de nacht is het in het westen zwaarbewolkt met regen, elders wisselend bewolkt maar droog. Voor de doortocht van het front blijft het nog vrij warm, met 's ochtends temperaturen tussen 15 graden aan zee en 21 graden in het oosten. De wind is eerst matig uit zuidelijke richtingen, om daarna in het westen toe te nemen tot vrij krachtig.

Algemene luchtgesteldheid

Een complex lagedrukgebied, met sturend laag tussen Schotland en IJsland, stuurt maritiem, gestoorde lucht naar het noordwesten van Europa. Ons land bevindt zich ten zuiden hiervan, nog net in de warme luchtmassa. Verzwakte storingen die over ons land trekken kunnen echter wel voor soms wat meer (middelhoge) wolkenvelden zorgen, maar het blijft droog tot vrijdag. Vanaf vrijdag trekt een koufront over ons land en bevinden we ons hierna in een maritiem polaire luchtsoort.


update van vandaag 17:01