Verwachtingen - weerbericht

4-5 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het wisselvallig en winderig met buien, in Hoog-België met winters karakter. Maxima van 2 tot 7 graden. Rukwinden tot 70 km/u.

Vannacht nog steeds buien die ook in Vlaanderen een winters karakter krijgen.

De volgende dagen blijven winderig en wisselvallig, met sneeuwbuien in de Ardennen en buien van regen of smeltende sneeuw elders. De maxima liggen rond 5 of 6 graden in het centrum, donderdag wordt het tijdelijk zachter maar waait het hard.

In het weekend krijgen we rustiger weer met soms nog een bui, vooral op zaterdag.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt het wisselvallig en het blijft winderig. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af met regenbuien in Vlaanderen en in de Ardennen buien van smeltende sneeuw of soms sneeuw. Een onweer is mogelijk. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 6 of 7 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig, en aan de kust krachtig uit het westen met rukwinden van 60 tot 70 km/u, of iets meer tijdens intense buien.


Vannacht blijft het wisselvallig met buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw in Vlaanderen en buien van sneeuw in de Ardennen. In de Ardennen kan een sneeuwdek van 10 cm of meer gevormd worden, maar ook elders is een sneeuwbui niet uitgesloten. Een plaatselijk onweer en hevige rukwinden blijven tot de mogelijkheden behoren tijdens felle buien. De minima liggen tussen 0 en -2 graden in de Ardennen en tussen 0 en +4 graden elders. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust, uit westzuidwest tot west.

Algemene luchtgesteldheid

Na de doortocht van de storing verbonden aan een depressie nabij IJsland stroomt onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken.


update van vandaag 06:01