Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag en morgen, donderdag, is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe buien. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden.

Vanaf de nacht van donderdagnacht wordt het zachter maar vaak regenachtig en winderig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Deze avond en nacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. In het hele land kunnen er nu buien vallen. Op de Ardense hoogten kunnen lage wolken later het zicht beperken. De minima liggen tussen 3 en 7 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.


Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt. Reeds in de voormiddag ontstaan er buien aan de kust en in de Ardennen. Na de middag verwachten we buien in het hele land. Aan de kust is er kans op een donderslag. Maxima tussen 4 of 5 graden op de Ardense hoogten en 8 tot 10 graden in het centrum en het westen van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden van 50 tot 60 km/h.


Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is het betrokken. Een storing trekt van west naar oost over het land en brengt lichte tot matige regen. De minima worden 's avonds gemeten en liggen tussen 4 en 8 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien met rukwinden van 50 tot 60 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie ten noordwesten van Schotland en een hogedrukgebied boven het Middellandse-Zeegebied wordt uit zuid tot zuidwest onstabiele oceaanlucht van polaire oorsprong over onze streken aangevoerd waarin regelmatig buien tot ontwikkeling kunnen komen.
Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag bereikt een warmtefront onze streken en komen we terecht in zachtere maar erg vochtige en soms gestoorde oceaanlucht.


update van vandaag 17:01