Verwachtingen - weerbericht

23°

28°

2-3 Bft

30°

24°

27°

Samengevat weerbericht

Vannacht krijgen we, na de laatste buien in het oosten van de Ardennen, breder wordende opklaringen en later een nagenoeg heldere en droge nacht. Minima tussen 12 en 17 graden.

Zondag en maandag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Maxima tot 29 of lokaal 30 graden.

Vanaf dinsdag wordt het zonnig en zeer warm, met temperaturen tot boven 30 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht worden de opklaringen steeds breder en evolueren we naar een heldere en droge nacht. In het oosten van de Ardennen kunnen aanvankelijk nog enkele buien vallen, maar ook daar wordt het later droog en nagenoeg helder. De minima variëren van 12 tot 17 graden bij een overwegend zwakke, noordwestelijke wind.


Zondag wordt het overwegend zonnig en droog, met in de loop van de dag enkele wolkenvelden vanaf het noordwesten. Het kwik klimt tot 23 à 24 graden aan zee en in de Ardennen en tot 28 of lokaal 30 graden elders. De wind waait nog steeds zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.


Tijdens de nacht van zondag op maandag verwachten we rustig en helder tot licht bewolkt weer. Het wordt vrijwel windstil, met minima tussen 12 en 18 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog bouwt zich op boven de Britse Eilanden en zorgt voor een verdere stabilisatie van de licht onstabiele atmosfeer boven ons land.


update van zaterdag 22:01