Verwachtingen - weerbericht

11°

11°

6-4 Bft

11°

Samengevat weerbericht

De dag begint onstuimig met regen en een krachtige tot stormachtige wind met stoten tussen 90 en 105 km/h en temperaturen tussen 4 en 11 graden. Na de middag wordt het rustiger maar het blijft wisselvallig met buien en het wordt al frisser.

Vannacht eerst buien en winterse buien, daarna droog.

Vrijdag en zaterdag verwachten fris weer met soms winterse buien.

Vanaf zondag wordt het zachter maar dan is de ook de regen terug.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

De dag begint vandaag met regen en vooral veel wind. Die waait krachtig tot stormachtig en ruimt al snel overal van zuidwest naar west. We schatten de rukwinden tussen 90 en 105 km/h. De zwaarste windstoten, van rond 100 km/h, zullen we waarschijnlijk noteren in het westen en de streken nabij de Nederlandse en Duitse grens. Na de middag neemt de wind in kracht af tot matig.
De regenzone blijft nog tijdelijk slepen over het zuidoosten van het land. Vervolgens krijgen we enkele opklaringen, maar daarna volgen er nog buien die op de Ardense Hoogten winters worden met kans op een donderslag.
De maxima liggen in de ochtend met waarden tussen 4 en 11 graden, in de loop van de dag wordt het al enkele graden frisser.


Vanavond en de volgende nacht kunnen er eerst nog enkele buien vallen. In de oostelijke helft van het land kunnen deze buien winters zijn en op de Ardense toppen kunnen fikse sneeuwbuien vallen. Later in de nacht wordt het vrijwel overal droog.
De minima liggen tussen -2 en +1 graden in het binnenland, rond +3 graden aan zee.
De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig, uit het westen later uit het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een stormdepressie verplaatst zich snel naar het noorden van Nederland en daarna naar het noorden van Duitsland. Die storm is ook bij ons voelbaar maar de zwaarste stormwinden treffen vooral het zuiden van de Noordzee, Nederland en Duitsland. De regenzone eraan verlaat deze ochtend al ons land naar het oosten en wordt gevolgd door koelere en onstabiele maritieme lucht.


update van vandaag 06:01