Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het overwegend droog maar aanhoudend koud met maxima rond +2 graden in het centrum. Nog steeds een ijzige oosten- tot noordoostenwind.

Maandag wordt het vrij zonnig maar koud bij maxima tot 4 graden.

Dinsdagvoormiddag is het zwaarbewolkt met winterse buien. In de namiddag wordt het droger met opklaringen. Maxima tussen +2 en +7 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wisselen zwaarbewolkte perioden af met korte opklaringen. In de zuidelijke landshelft kan tijdelijk wat lichte sneeuw vallen. Over het noorden wordt het overwegend droog. De maxima liggen tussen +2 graden in Vlaanderen en -2 graden op de Hoge Venen. Het koudegevoel wordt versterkt door een snijdende wind uit het oosten tot het noordoosten, met rukwinden tot 50 km/u.


Vanavond komen er brede opklaringen in de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft van het land blijft de bewolking overheersen en kan soms nog wat lichte sneeuw vallen. De minima liggen tussen -4 graden in het centrum en -9 of -10 graden op de Hoge Venen. De wind blijft matig uit oostnoordoost met rukwinden tot 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag voert een hogedrukgebied met kern boven Scandinaviƫ drogere lucht vanuit het oosten tot het noordoosten naar onze streken.


update van vandaag 09:01