Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond droog maar meestal bewolkt. Volgende nacht droog met soms opklaringen en stilaan kans op enkele (aanvriezende) mistbanken en rijmplekken. Minima van -2 tot +2 graden.

Donderdag, na het ochtendgrijs, zon en wolken. Maxima van 3 tot 7 graden.

Ook vrijdag overwegend droog en deels bewolkt; zachter met lokale maxima tot 9 graden. Zaterdag perioden van regen (7 graden). Zondag nog kans op wat lichte regen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond is het droog met in de meeste streken veel wolkenvelden en maar enkele lokale opklaringen. Ook volgende nacht blijft het droog met opklaringen en wolken. Geleidelijk is er kans op nevel of enkele mistbanken die hier en daar kunnen aanvriezen. De minima schommelen tussen -2 graden in de Ardennen en +1 of +2 graden in Vlaanderen. Aan de grond vriest het overal licht met kans op rijmplekken. Er waait een zwakke wind uit oostelijke en in Hoog-België uit zuidoostelijke richtingen.Donderdagochtend is er eerst kans op lage wolken, nevel of enkele (aanvriezende) mistbanken. Er kunnen ook rijmplekken voorkomen. Dit ochtendgrijs kan plaatselijk hardnekkig zijn, maar in de loop van de dag wisselen in de meeste streken zon en wolken elkaar af. Het blijft droog met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 6 of 7 graden in het centrum. Er waait een overwegend zwakke wind uit oost en in Hoog-België uit zuidoost.Donderdagavond krijgen we nog opklaringen. In de loop van donderdagnacht verschijnt er meer bewolking vanuit Frankrijk, maar blijft het meestal droog. De minima liggen tussen 0 en 3 graden bij een zwakke of lokaal matige wind uit oost, ruimend naar zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Onze streken bevinden zich tussen een hogedrukkern boven Scandinavië en een lagedrukkern ten westen van Frankrijk. Hierdoor stroomt er continentale lucht uit het oosten over België.


update van vandaag 17:01