Verwachtingen - weerbericht

10°/14°

10°/15°

4-5 Bft

9°/14°

6°/11°

8°/12°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdag trekt een nieuwe storing vanaf de kust richting Ardennen. Vooral in het westen kan er behoorlijk wat neerslag vallen. Het blijft ook winderig met een matige tot vrij krachtig zuidwestelijke wind in het binneland en krachtige zuidwestenwind aan zee. Er treden rukwinden op van 40 tot 60 km/h. De zachte maxima liggen tussen 11 en 15 graden.

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt met regen en maxima van 10 tot 14 graden. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wisselvallig en enkele graden frisser met opklaringen maar ook buien. De wind gaat in het binnenland vrij krachtig tot krachtig waaien en aan zee krachtig tot zeer krachtig uit zuidwest, draaiend naar west. Er zijn rukwinden mogelijk van 60 tot 80 km/h in het binnenland en tot 90 km/h of meer aan zee.

Zondag wordt het wisselvallig met aanvankelijk enkele buien die in de Hoge Ardennen vallen als sneeuw. In de loop van de dag zou het droger worden met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden bij een matige westelijke wind.

Maandag blijft het overwegend droog met vrij veel bewolking. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden bij een zwakke of matige wind uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag trekt een neerslagzone vanaf het westen over het land. De zwakke tot matige wind draait naar zuidwest.