Verwachtingen - weerbericht

20°

22°

4-5 Bft

22°

20°

21°

Samengevat weerbericht

Vandaag is er eerst nog kans op wat lichte regen in de Ardennen. Daarna wordt het droog met geleidelijk opklaringen vanaf de Franse grens. Maxima rond 22 graden.

Morgen maandag aanvankelijk vrij veel bewolking met kans op wat lichte regen. Later meer opklaringen. Maxima rond 23 graden. Dinsdag tijdelijk warm met een paar buien.

Van woensdag tot zaterdag perioden met regen of buien. Kans op onweer en maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag zondag is er eerst nog kans op wat lichte regen of motregen ten zuiden van Samber en Maas. De laatste neerslag verlaat rond de middag ons land via het zuidoosten. Daarna komen er opklaringen vanaf het westen van het land. De maxima zijn normaal voor deze tijd van het jaar en schommelen tussen 18 graden op de Ardense hoogvlakten en 22 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit west tot zuidwest met rukwinden tot 60 km/u.Vanavond en volgende nacht wordt het gedeeltelijk en later soms zwaarbewolkt bewolkt met kans op wat lichte regen, vooral over het noorden van het land. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De matige wind wordt geleidelijk zwak en ruimt naar het noordwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een verzwakte regenzone verlaat ons land naar het zuidoosten.

Ze wordt gevolgd door zachte zeelucht, gunstig beïnvloed door een uitloper van het Azorenhoog.


update van vandaag 09:01