Verwachtingen - weerbericht

16°

16°

2-3 Bft

15°

13°

17°

Samengevat weerbericht

Vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Minima van 11 tot 16 graden.

Morgen en donderdag blijft het warm - rond 25 graden - met veel zon en vooral wat hoge bewolking. Vrijdag zal een regenzone de warme lucht uit ons land verjagen. Het kwik blijft dan steken in de buurt van 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht is het overal droog met licht bewolkte perioden en velden van vooral hoge bewolking. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15-16 graden in Laag-België. De wind wordt eerst zwak uit het zuidwesten. Later wordt hij matig uit zuid tot zuidzuidoost.

Morgen is het opnieuw zonnig met hoge bewolking. In het westen kunnen er ook lagere wolkenvelden opduiken. De maxima liggen rond 21 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden in de andere streken. De wind waait matig uit het zuiden, draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Er is dan ook kans op rukwinden rond 50 km/h.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag is het meestal licht bewolkt met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen er ook lage wolkenvelden verschijnen. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De matige zuidwestenwind wordt meestal zwak uit het zuiden.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied met kern boven het noorden van de Zwarte Zee en een complexe lagedrukzone, die zich uitstrekt van Groenland tot Scandinavië, stroomt de komende dagen nog steeds warme en meestal droge lucht naar ons land. Pas vrijdag wordt deze warmte weggejaagd door een koufront, dat van west naar oost over ons land zal trekken.


update van dinsdag 22:19