Verwachtingen - weerbericht

16°

23°

2-3 Bft

25°

19°

21°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met een paar lokale buien, aanvankelijk met kans op onweer. Minima tussen 10 en 14 graden.

Maandag en ook de dagen nadien : warm met eerst zon en wolken, in de namiddag en avond onweerachtig met lokaal intense onweders. Maxima rond 25 graden in het centrum. Aan de kust koeler door de zeebries.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond zijn er eerst nog lokale onweerachtige buien, mogelijk ook in het centrum en eventueel ook het westen van het land. Later vannacht neemt de kans op onweer af maar blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met op sommige plaatsen nog enkele buien. De minima liggen tussen 10 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.


Maandagochtend is het eerst gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met lokale buitjes. In de loop van de dag komen er zonnige perioden maar vormen er zich ook stapelwolken. In de namiddag of de vooravond verwachten we geïsoleerde regen- en onweersbuien. De maxima schommelen rond 18 of 19 graden op de Ardense toppen en aan zee, en tussen 20 en 26 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.


In de nacht van maandag op dinsdag neemt de buienactiviteit af en komen er brede opklaringen. Het wordt geleidelijk nevelig met later mogelijk ook vorming van lokale mist. De minima liggen tussen 8 en 14 graden. De wind wordt meestal zwak uit oost tot zuidoost of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaald door een hogedrukgebied met kern boven de Oostzee. Dat zorgt voor een oostelijke aanvoer van warme, maar onstabiele lucht.


update van vandaag 17:01