Verwachtingen - weerbericht

17°

16°

1-2 Bft

15°

13°

16°

Samengevat weerbericht

Vannacht bewolkt met lokale buien, mogelijk met onweer. Minima tussen 12 en 17 graden.

Morgen zaterdag geleidelijk zonniger en droger vanaf de kust. Nog enkele onweersbuien in de Ardennen. Maxima tot 29 graden.

Zondag en begin volgende week vaak zonnig en droog. Maxima rond of net boven 30 graden. Aan de kust blijft het een stuk koeler.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met lokale buien, die vooral in de Ardennen gepaard kunnen gaan met onweer. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden aan de kust. Het is nagenoeg windstil.Morgenochtend verwachten we nog veel wolkenvelden, die vooral over het centrum en het zuiden van het land voor een bui kunnen zorgen. Vanaf het westen worden de opklaringen gaandeweg breder en talrijker en evolueren we naar droog en zonnig weer ten noorden van Samber en Maas. In de Ardennen vallen er in de namiddag waarschijnlijk nog enkele onweersbuien. Het blijft warm, met maxima tussen 22 graden in Hoog-België en 29 graden in de Kempen, bij een zwakke of matige wind uit noordwestelijke richtingen.


Tijdens de nacht van zaterdag op zondag breiden de opklaringen zich verder uit. Enkel in het uiterste zuidoosten blijven de wolkenvelden wat langer hangen. De minima liggen tussen 13 en 17 graden bij een zwakke noordwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een onstabiele en vochtige luchtmassa boven Noord-Frankrijk breidt zich verder uit over ons land en geeft aanleiding tot lokale (onweers)buien. De buienactiviteit wordt op vele plaatsen echter onderdrukt door de warme, droge lucht die zich nog steeds boven Centraal-Europa bevindt.


update van vrijdag 22:01