Verwachtingen - weerbericht

20°

23°

3 Bft

24°

20°

21°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Maxima van 18 tot 24 graden.

Vannacht droog met kans op mistvorming bij minima van 8 tot 12 graden.

Morgen droog en na het verdwijnen van het ochtendgrijs zonnig met temperaturen tot 25 graden.

Vrijdag en zaterdag veel zon met uiteindelijk temperaturen tot 30 graden. Zondag nog altijd warm maar kans op onweer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het zuidoosten is er in het begin van de namiddag tijdelijk meer bewolking maar het blijft overwegend droog. Later in de namiddag komt er ook daar meer zon. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden in de Ardennen en tussen 22 en 24 graden in Laag- en Midden-België. Aan de kust wordt het niet warmer dan 20 graden. De matige noordwestelijke wind draait geleidelijk naar noord.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht verdwijnt de bewolking grotendeels en wordt het licht bewolkt met wat hoge wolkensluiers. In het tweede deel van de nacht vormen zich op vele plaatsen nevel, mist en laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend zwak en in de Ardennen soms matig uit noordelijke richtingen, later draaiend naar noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een kern van hoge druk boven de Britse Eilanden voert deze namiddag nog vrij vochtige maritieme lucht aan naar ons land wat bij momenten aanleiding kan geven tot vrij veel bewolking. Tegen donderdag komt de hogedrukkern boven de Noordzee te liggen en krijgen we te maken met een noordoostelijke tot oostelijke stroming die in de loop van donderdag drogere lucht aanvoert.


update van vandaag 12:01