Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht overwegend droog bij minima van 0 tot +3 graden. Morgen vrijdag hangt er nog vrij veel bewolking maar de kans op regen blijft zeer klein. Maxima tussen 5 en 11 graden met een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Ook zaterdag blijft het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en meestal droog.

Zondag trekt een regenzone over ons land, later gevolgd door opklaringen. De temperaturen veranderen nauwelijks.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht verlaat de regen ons land richting Frankrijk en Duitsland. Het blijft dan overwegend droog met mogelijk enkele tijdelijke opklaringen in het westen en het centrum. Elders is het zwaarbewolkt en kunnen lage wolken het zicht beperken in de Ardennen. De minima zijn licht positief bij een zwakke tot matige wind uit west, krimpend naar zuidwest.


Morgen vrijdag hangt er nog vrij veel bewolking maar er valt nauwelijks of geen regen. Enkele korte opklaringen zijn mogelijk. De temperaturen halen 5 tot 7 graden in de Ardennen en 8 en 11 graden in de andere streken. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest.


Vrijdagnacht wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt, en afgezien van enkele druppels regen of motregen blijft het meestal droog. Het koelt af naar 3 tot 5 graden in Vlaanderen en 0 tot 2 graden in de Ardennen. De wind waait zwak tot matig en krimpt naar zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Frisse en vochtige lucht overdekt onze streken. Een hogedrukwig ontwikkelt zich boven Frankrijk en bepaalt geleidelijk ons weer.

Een regenzone boven de Britse Eilanden verplaatst zicht oostwaarts en lost morgen op over onze streken.


update van donderdag 22:01