Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag over het oosten meestal bewolkt, over het westen meer opklaringen. Droog en maxima tussen 3 en 7 graden.

Volgende nacht droog met soms opklaringen en stilaan kans op enkele (aanvriezende) mistbanken en rijmplekken. Minima van -2 tot +2 graden.

Donderdag, na het ochtendgrijs, zon en wolken. Maxima van 3 tot 7 graden.

Ook vrijdag overwegend droog en deels bewolkt. Zachter met lokale maxima tot 9 graden. Zaterdag perioden van regen (7 graden). Zondag nog kans op wat lichte regen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we over het oosten bewolkt maar overwegend droog weer. Over het westen krijgen we opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Ardennen en 6 of 7 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait zwak of matig uit oost tot noordoost.


Vanavond is het gedeeltelijk tot vaak bewolkt maar droog. Ook volgende nacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. Geleidelijk is er kans op nevel of enkele mistbanken die hier en daar kunnen aanvriezen. De minima schommelen tussen -2 graden in de Ardennen en +1 of +2 graden in Vlaanderen. Aan de grond vriest het overal licht met kans op rijmplekken. Er waait een zwakke wind uit oostelijke en in Hoog-België uit zuidoostelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Onze streken bevinden zich tussen een hogedrukkern boven Scandinavië en een lagedrukkern ten westen van Frankrijk. Hierdoor stroomt er continentale lucht uit het oosten over België.


update van vandaag 12:01