Verwachtingen - weerbericht

11°

10°

5-6 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond wordt het tijdelijk droger met bredere opklaringen, maar vannacht krijgen we opnieuw regen en buien. De wind neemt nog toe met rukwinden tussen 60 en 80 km/h.

Morgen blijft het wisselvallig met regen en buien. Het kwik blijft steken rond 12 of 13 graden. De wind neemt geleidelijk af.

Ook maandag en dinsdag moeten we rekening houden met regen en buien. Het wordt wel rustiger en de temperaturen gaan weer in stijgende lijn.

Vanaf woensdag zouden we mooier weer krijgen met maxima rond 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en in het begin van de nacht is het tijdelijk droger met bredere opklaringen. Later neemt de bewolking opnieuw toe, gevolgd door buiige regen.
De temperatuur daalt tot rond 5 graden in de Hoge Venen en tot 9 à 11 graden in Laag-België.
De wind krimpt naar het zuidzuidwesten en wakkert aan naar vrij krachtig tot krachtig in het westen van het land en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Er is kans op rukwinden tot 60 km/h in de oostelijke helft van het land, tot 70 km/h in het westen en tot 80 km/h aan zee.


Morgen is het vaak bewolkt met geregeld buien. Tussendoor komt de zon af en toe tevoorschijn.
De maxima liggen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 12 of 13 graden elders.
's Ochtends waait de wind op de meeste plaatsen nog matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden rond 60 km/h. Later ruimt de wind naar het westen en neemt de windkracht af tot matig, met nog rukwinden in de buurt van 50 km/h.


Tijdens de nacht van zondag op maandag wisselen wolkenvelden en brede opklaringen elkaar af. Enkele buitjes blijven mogelijk.
De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee. In het centrum daalt het kwik tot rond 10 graden.
De wind waait matig uit de westelijke sector.

Algemene luchtgesteldheid

Dit weekend wordt ons weer bepaald door een depressie boven de Britse Eilanden. Langs de zuidelijke flank ervan wordt in een strakke stroming onstabiele en soms gestoorde maritieme licht naar ons land aangevoerd.
Daardoor krijgen we geregeld neerslag en veel wind.


update van vandaag 17:01