Infomoment postgraduaatsopleiding Weer- en Klimaatmodellering

Momenteel loopt - en dit reeds voor de 10de keer op rij - de postgraduaatsopleiding Weer- en Klimaatmodellering. Deze unieke opleiding wordt door de vakgroep Fysica en Sterrenkunde van de UGent georganiseerd, in nauwe samenwerking met het KMI en VITO.

 

Tijdens dit 1-jarige programma worden jonge wetenschappers door experten voorbereid op een loopbaan in het modelleren van weer en klimaat. Om de opleiding optimaal te laten aansluiten bij de huidige stand van onderzoek, voeren de studenten ook zelf een onderzoeksproject uit. Dit jaar vergelijken ze onder meer de zeer hoge resolutie ALARO weersvoorspellingen met de waarnemingen van het Gentse MOCCA meetnetwerk en bestuderen ze aan de hand van regionale klimaatmodellen hoe de condities gelinkt aan luchtvervuiling in de toekomst kunnen evolueren.

 

Heeft u interesse?

Op donderdag 11 mei om 19 u. wordt aan de UGent een lezing over weer- en klimaatmodellering georganiseerd gevolgd door een infosessie betreffende de postgraduaatsopleiding van het volgende academiejaar.


Hier vind je meer info